O sajmu

12. Međunarodni i regionalni sajam – Subotički sajam 2018 – nudi prostor i mogućnost za predstavljanje, upoznavanje i stručne kontakte za preduzetnike iz Srbije i iz država u okruženju, odnosno doprinosi izgradnji i jačanju prekogranične saradnje. Želja nam je da prikažemo i komunalna preduzeća našeg grada i to posebno sa aspekta servisa građana Subotice. Naša vizija jeste da ova manifestacija pruži prostor proizvođačima da prikažu svoje proizvode i usluge širem krugu potrošača.

Pored preduzeća i preduzetnika iz naše zemlje, a pre svega iz Vojvodine, svoje prisustvo su najavili preduzeća i poslovni ljudi iz celog regiona, kao što su Mađarska, Hrvatska i Republika Srpska.

Tematika sajma

Glavna tematika stručnih predavanja na 12. Međunarodnom i regionalnom sajmu – Subotički sajam 2018 – je turizam.

Prateće manifestacije:

 U stručnom delu domaći i inostrani gosti će održati predavanja. Pored toga, privrednici će na poslovnim sastancima imati priliku da se upoznaju i razmene mišljenja i iskustva. Pružamo mogućnost promocije proizvoda prema potrebama i programu Izlagača, odnosno prema prirodi eksponata, u vidu prezentacije, degustacije, isprobavanja proizvoda i tome slično.

Grad Subotica…

subotica night…nekada vojvođanska oaza salaša, kaldrme, čardi, konja, tamburaša i tramvaja – Subotica je 2008. i zvanično izrasla u grad.

…danas, grad festivala – zahvaljujući vekovnoj festivalskoj tradiciji sa događajima namenjenim publici svih uzrasta i ukusa.

…grad secesije – dragulji Gradske kuće, Sinagoge, Palate Rajhl, Velike terase na Paliću i mnogi drugi čine Suboticu evropskim gradom Secesije. Secesija je ostavila sopstveni pečat na sve umetnosti i oblasti modernog života. Iako nije umetnički stil – secesija je stil života.

…grad privrede – uspešna privredna delatnost značajnog broja stranih uglednih kompanija uz neizostavnu brigu o domaćim firmama. Mala privreda i zanatstvo daju osnovni ton razvoju regije sa naglaskom na stare zanate, prehrambenu i elektro industriju.

…grad dobre hrane – gastronomska ponuda Subotice je nadaleko poznata po svojoj raznovrsnosti ukusa koji su posledica mešavine kultura i običaja na prostorima ovog nizijskog grada.

…grad na raskršću kultura, veroispovesti i narodnosti – u ovom kutku u srcu Panonske nizije već se vekovima ukrštaju i skladno žive predstavnici skoro 20 naroda i nacionalnosti. Najbrojniji su Mađari, Srbi, Hrvati i Bunjevci. Katolici, pravoslavni vernici, jevreji i mnogi drugi verno neguju svoju kulture i običaje uvažavajući i upoznajući kulturu drugih.

…grad rakije i vina sa peska –poznata po dobroj rakiji i kvalitetnim vinima sa domaćih voćnjaka i vinograda.

…grad koji ima jezero Palić – glavni biser Palića koji ovo mesto čini primamljivom i šarmantnom destinacijom za odmor, razonodu i rekreaciju.