• http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-01.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-02.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-03.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-04.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-05.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-06.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-07.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-08.jpg
  • http://www.suboticasajam.rs/wp-content/uploads/SuSajam-Slider-09.jpg

A kiállításról

A 13. Nemzetközi és Regionális Vásár – Szabadkai Vásár 2019 – teret és lehetőséget nyújt a szerbiai és környező országokból érkező vállalkozók bemutatkozására, ismerkedésre, szakmai kapcsolatteremtésre, amivel hozzájárul a határon átnyúló együttműködés kiépítéséhez, erősítéséhez. Szeretnénk bemutatni városunk kommunális vállalatait is, különösen a szabadkai polgároknak nyújtott szolgáltatásaik tükrében. Víziónk, hogy ez a rendezvény teret nyújtson a termelőknek, hogy termékeiket, szolgáltatásaikat a fogyasztók minél szélesebb körének mutathassák be.

A hazai, elsősorban vajdasági vállalatok és vállalkozók mellett részvételi szándékukat jelezték a térség vállalatai és üzletemberei, mindenekelőtt Magyarországról, Horvátországból és Bosznia-Hercegovinából. A vásár idei partnere Olaszország.

A vásár tematikája

A 2019. évi szabadkai 13. Nemzetközi és Regionális Vásár – Szabadkai Vásár 2018 – szakmai előadásainak fő témája az Információs technológiák és a digitalizáció hatása a vállalkozások fejlesztésében.

Kísérő rendezvények:

A szakmai program keretében hazai és külföldi vendégek tartanak előadásokat. Emellett az üzletember-találkozókon a szakemberek számára lehetővé válik a kapcsolatteremtés, a vélemény- és tapasztalatcsere. Az idén lehetővé tesszük a kiállítók számára, hogy igényeiknek és programjuknak megfelelően népszerűsítsék termékeiket prezentációk, kóstolók, termékpróbák és hasonló rendezvények útján.

Szabadka város…

subotica night

…a valamikori vajdasági tanyák, csárdák, lovardák, és a tamburazene és a oázisa, a villamos csengőjének hangulatában – Szabadka 2008-ban hivatalosan is várossá nőtte ki magát.

…ma a fesztiválok városaként ismert – a sokéves tradíciónak köszönve, számos eseménynek ad otthont, a  kicsik és nagyok örömére egyaránt.

…a szecesszió városa – a Városháza, Zsinagóga, Rajchl palota, Nagy terasz és számos más szecessziós ékkő díszíti Szabadkát. A szecesszió rányomta bélyegét a modern élet minden szegmensére és mint életforma fontos szerepet játszik a város kultúrájában.

…a gazdasági élet központja – neves külföldi beruházók sikertörténete és a hazai cégek támogatása jellemzi Szabadka gazdaságát. A kis- és középvállalkozások, valamint a kézművesség adja a régió fejlődésének alaplendületét, különös tekintettel a tradiciónális kézművességre, az élelmiszeriparra és az elektro-iparra.

…a finom ételek városa – Szabadka gasztronómiai kínálata messze köismert változatosságáról, amely a kultúrák és hagyományok ötvöződésének eredményeként jött létre.

…a külömböző kultúrák, hitvallások és nemzetiségek metszéspontjában – a Pannon – síkság ezen térségében századokon át él együtt 20 nemzet és számos nemzetiség. Legszámottevőbbek a magyarok, szerbek, horvátok, bunyevácok, ezen kívül a katolikusok, pravoszlávok, zsidók és más hitvallásúak akik a saját hagyományaikat ápolva a másik kultúrákat is tiszteletben tartják.

…a házi bor és a pálinka városa – ismert a hazai gyümölcsösökben és szőlőültetvényeken termett és készített pálinkájáról és borairól

…város a Palicsi – tó szomszédságában – Palics, a rekreációs és szabadidős programok paradicsomaként és a pihenés oázisaként ismert szabadkai látványosság